Random enough to be declared weird.

Posts Tagged ‘broken’

Broken Animated gif, Firefox and Web-Developer toolbar

4 Comments

I wrote earlier on this topic and I just found out a bit more, so I thought if I just update the old post people won’t find out the new “findings” (it’s on the previous pages now) so I thought I will write a new post and here it is

This post applies to you IF:
1) You can’t see animated gif’s animations, that is they are broken
2) You are using Firefox
3) You have already tried the fix mentioned here
4) You have “web-developers” toolbar/plugin installed

I found out:
Web-developers has many many many options, many many sub-menus, one of the sub-menu’s is called “Images” which hosts all options related with images So one of the options in this menu is called “Disable Images”, which has sub-options like “All images”, “External Site Images”, and “Image Animations” well that’s our answer

See if “Image Animations” is checked, if it is, uncheck it and then check if your animations are working now 🙂

I will post more fixes as I found them 🙂 let me know if this helps anyone

-Salman

Animated gif broken in Firefox?

6 Comments

Hi,

Update: IF you are using Web-Developer toolbar, read this too

I was having this issue from a while now, none of the animated gif’s on any page would work in Firefox but they worked fine in IE, Safari etc It was not bothering me much but AJAX applications use animated gif’s to give instant feedback to users and since I was using AJAX in recent projects it was hard to test usability without seeing the animated gif

So I searched for it on google and found a fix on 008000;">mozillaZine Forums and it works! so if anyone out there is having the same issue, here is the fix:

  1. Type 800000;">about:config in the address bar
  2. Search (FILTER) for “800000;">imageanimation_mode
  3. If you have the same error you will see it set to “ff0000;">none” Change this to the default value of “008000;">normal

BTW I have no clue how I could have disabled this setting I thought I might have disabled it while trying to fix firefox memory issue but that’s not the case

Anyways it’s fixed, so have fun

-Salman